Contact met een apotheker?
Voor persoonlijk advies en ondersteuning, neem je via één van de onderstaande opties direct contact op met een apotheekmedewerker. Deze service is kosteloos.
Er zijn veel verschillende soorten anticonceptie. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken die bij je past. Op deze website vind je veel informatie om je verder te helpen. Wil je graag laagdrempelig en gratis advies ontvangen over anticonceptie? Dat kan! Neem contact op met een van de apotheken op deze pagina door te klikken op de button.
Boots Apotheek geeft vrouwen advies op maat over anticonceptie, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wij beantwoorden je vragen graag. Neem contact met ons op!
Altijd advies voor jouw situatie. Online vragen stellen via de Service Apotheek-app, of je maakt een afspraak voor een gesprek in de spreekkamer. Je bent welkom!
Disclaimer
- Deze website pagina betreft een pilot voor de periode van april 2023 tot maart 2025, Mocht u als potentiële leverancier interesse hebben in de nadere invulling en/of om eventueel te participeren, neem dan contact op met ons.
- Door op de bovenstaande buttons te klikken word je naar een externe website welke buiten de controle en verantwoordelijkheid ligt van Organon. Via deze is het enkel mogelijk om advies te ontvangen, en geen recept. Het is altijd noodzakelijk om eerst een huisarts te consulteren.
Veelgestelde vragen
Op onze ‘Veelgestelde vragen’ pagina vind je de antwoorden op al je vragen.
De effectiviteit hangt af van het soort anticonceptie dat je gebruikt en of je het op de juiste manier gebruikt. Met effectiviteit wordt bedoeld dat de kans op zwanger worden zeer klein is. Er zijn tegenwoordig veel effectieve hormonale anticonceptiemethoden, zoals de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje en het spiraaltje.
De werking van je anticonceptiemiddel neemt sterk af als je het vergeet. Neem dit mee in je overweging. Naast de pil zijn er ook methoden waarbij je niet elke dag aan je anticonceptie hoeft te denken. De pleister en de ring zijn niet-dagelijkse methoden die je zelf kunt inbrengen. Er zijn ook methoden die door de arts worden ingebracht, zoals de prikpil, het anticonceptiestaafje en het spiraaltje.
Niet alle anticonceptiemethoden zijn geschikt tijdens het geven van borstvoeding. Een oestrogeenvrije pil, prikpil, anticonceptiestaafje of spiraaltje kunnen tijdens de borstvoeding wel worden gebruikt. Bij gebruik van het spiraaltje bestaat de kans op perforatie van de baarmoeder. Twijfel je of de anticonceptie die je gebruikt invloed heeft op het geven van borstvoeding? Je kunt dit altijd navragen aan je zorgverlener of de bijsluiter raadplegen.
Als je anticonceptie gebruikt, maar hier niet helemaal tevreden mee bent, kun je switchen van anticonceptie. Heb je bijvoorbeeld veel last van bijwerkingen bij het gebruik van de pil? Dan kan het misschien helpen om over te stappen op een andere soort pil. Of komt het regelmatig voor dat je de pil vergeet in te nemen? Misschien kun je dan beter kiezen voor een andere anticonceptiemethode. Er zijn verschillende anticonceptiemethoden die effectief zijn, zonder dat je er elke dag aan hoeft te denken. Je huisarts kan je hier meer informatie over geven.
Doe de check en denk alvast na over zaken die belangrijk zijn voor het vinden van een anticonceptiemiddel dat bij jou past. Zo ga je goed voorbereid naar je zorgverlener.